Acupunctura

Acupunctura

Acupunctura

Acupunctura


Acupunctura este o ramura a a medicinei traditionale chinezesti, una dintre cele mai vechi metode de tratatment. Este o stiinta ale carei origini sunt vechi de peste 4000 de ani si care urmareste sa trateze omul in integralitatea sa. Acupunctura este o terapie naturala, neivaziva, sigura si eficienta, care este folosita pentru a preveni, imbunatati si vindeca multiple probleme de sanatate.

Tratamentul consta in inserarea unor ace mici si extrem de subtiri in anumite puncte specifice ale corpului si care sunt apoi usor stimulate pentru a declansa raspunsul natural de vindecare al organismului.

Conform teoriei acupuncturii traditionale, exista 12 canale de energie,denumite meridiane, care conexeaza din punct de vedere energetic 12 organe si 12 functii ale corpului, cu toate aspectele lor fiziologice, precum si aspectele senzoriale si emotionale ale fiintei noastre.

Acupunctura se bazeaza pe conceptul ca in spatelele bolilior sunt dezechilibre sau blocaje de energie, iar aparitia bolii este cauzata de obstructionarea fluxului de energie in anumite puncte de-a lungul meridianelor. In momentul in care apar aceste blocaje, apare si boala. Scopul tratamentului prin acupunctura este de a interveni in restabilirea echilibrului energetic.

Institutul National de Statistica a admis in 1997 eficacitatea acupuncturii care este acceptata si recunoscuta ca una dintre metodele de tratament ale medicinii moderne.

RomaniaEnglish