Ce îţi arată postura despre starea ta de sănătate

Ce îţi arată postura despre starea ta de sănătate

Postura se afla in capul listei atunci cand vorbim despre sanatatea adevarata! Este la fel de importanta ca hrana sanatoasa exercitiile fizice si somnul bun din timpul noptii. Presupune ca oasele sa fie aliniate corespunzator, iar muschii, articulatiile, ligamentele si organele sa functioneze la eficienta maxima, ca sa nu mai vorbim de aspectul pe care numai o postura corecta il poate oferi!
Am conştientizat şi mai mult acest lucru în cadrul unei şedinţe de posturologie, în ambianţa multisenzorială a CLINICII ELIADE, unde am fost întâmpinată călduros de catre către dr. Irina Dumitra-Gaiu, medic medicină sportivă şi posturologie. Aşa cum probabil aţi intuit, postuologia constă în analiza celor mai mici ievieri de la o postură normală care, în timp, pot conduce la afecţiuni de naturi diferite. In termeni medicali, testul de posturologie este o „analiză compute- rizată ce oferă informaţii despre poziţia corpului în funcţie de amprenta plantară de presiune, cu ajutorul unei platforme de baropodometrie care propune corectarea deficienţelor prin utilizarea unor talonete personalizate, realizate conform rezul- tatelor testului, ajutând astfel la găsirea echilibrului postural”, aşa cum mi-a explicat dr. Dumitra Gaiu.
Posturologia este atât o metodă de diagnostic, cât şi o excelentă cale de preîntâmpinare a eventualelor neplăceri. În condiţiile stilului de viaţă modern, cu toţii putem dezvolta probleme la nivelul coloanei, aşa că prevenţia este de aur. Gândiţi-vă la presiunile de zi cu zi pe care le suportă coloana: ghiozdane grele pe care le purtăm în spate, ore îndelungate petrecute în faţa calculatorului având o postură incorectă, pantofi „la modă” cu tocuri înalte, perioada de sarcină şi multe altele!

Articol aparut in revista SPA&WELLNESS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

8 − seven =

RomaniaEnglish