terapia-prp

TETAPIA PRP (Platelet-Rich Plasma) – TERAPIA VAMPIR

Fie ca vorbim despre reducerea semnificativa a ridurilor fine din jurul gurii si a ochilor, fie ca vorbim despre imbunatatirea aspectului pielii din zona decolteului sau, chiar si despre reducerea caderii parului sau tratamentul cicatricilor post-acneice, Terapia Vampir este, fara doar si poate, solutia ideala. Recomandata si utilizata astazi in special in medicina estetica, este foarte important de stiut ca, de fapt, Terapia Vampir sau Terapia Dracula, asa cum mai este ea cunoscuta, a fost folosita intial in chirurgia cardiaca.

Scurt istoric:

Tratatele de medicina plaseaza Terapia PRP undeva in anii ’70. Anul 1987 marcheaza momentul in care efectele benefice ale acestui fel de terapie au fost demonstrate in cadrul unei operatii pe cord deschis, care s-a desfasurat intr-o clinica din Italia. Anii ’90 marcheaza o explozie in utilizarea terapiei PRP devenind, daca vreti, tratament universal intr-o multitudine de ramuri medicale printre care, evident, si estetica.

Indicatii terapeutice

Atunci cand vorbim despre un tratament, despre o terapie medicala, vorbim bineinteles si despre indicatii terapeutice. Terapia Vampir este indicata atunci cand ne dorim sa corectam urmatoarele feluri de probleme estetice:

 • Eliminarea ridurilor fine aparute pe suprafata fetei
 • Eliminarea ridurilor de expresie din jurul gurii si a nasului
 • Refacerea conturului fetei
 • Reintinerirea – faciala, a decolteului, dosului palmei sau a zonei din jurul gatului
 • Regenerarea parului
 • Reducerea sau eliminarea petelor de pigmentare
 • Rezolvarea cicatricilor postacneice sau a celor aparute dupa interventii chirurgicale sau traumatisme
 • Eliminarea sau reducerea vergeturilor

Protocol de tratament

In fapt, aceasta terapie este o forma de mezoterapie in care substanta injectata este, de fapt, o substanta obtinuta chiar din sangele pacientului. In prima faza pacientului i se recolteaza o cantitate mica de sange – 8 – 9 mililitri care, in a doua faza, va fi introdus in eprubete sterile si pus intr-o centrifuga special creata pentru acest tip de tratament. Aici, timp de cinci minute sangele este “lucrat” pentru a extrage substanta plasmatica (plasma bogata in trombocite) care se dozeaza corespunzator pentru ca mai apoi sa fie folosita in cadrul tratamentului. Dupa ce a fost dezinfectata zona si aplicata Lidocaina pentru minimizarea disconfortului, se incepe injectarea care se face intradermic cu ace extrem de subtiri.

Avantajele procedurii

Terapia Vampir sau Terapia PRP este o forma de tratament extrem de utilizata la noi in tara, iar medicii Clinicii Eliade o recomanda tuturor celor care-si doresc sa aiba un ten proaspat, o piele catifelata, un decolteu lipsit de imperfectiuni si nu in ultimul rand, un par sanatos.

Pe langa cele prezentate mai sus, exista cateva motive care plaseaza aceasta terapie in topul celor mai cautate si apreciate tratamente de infrumusetare:

 • Substanta folosita in injectare este perfect biocompatibila pentru ca vorbim despre un produs al propriului corp
 • Riscuri aproape inexistente atunci cand vorbim despre efecte adverse, singurele neplaceri care pot aparea sunt o usoara durere sau uneori mici hamatoame care se resorb, insa, in cateva zile.
 • Rezultatele apar rapid, in cel mult doua saptamani
 • Tratamentul PRP poate fi utilizat in combinatie si cu alte tratamente
 • Nu necesita perioada de recuperare
 • Tratament rapid, nu dureaza mai mult de 30 de minute.

RELAXEAZA-TE SI STIMULEAZA-TI SIMTURILE CU

VOUCHERELE ELIADE

icon-car.pngFullscreen-Logo
 

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

  44.468681, 26.094064