Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

CUM EVITAM TOXINELE RELATIONALE PRIN METODA ESPERE

  /  Medicina Integrativa   /  CUM EVITAM TOXINELE RELATIONALE PRIN METODA ESPERE
2015-09-11
CUM EVITAM TOXINELE RELATIONALE?
Cum evitam intoxicarea cu E-uri relaţionale? Metoda ESPERE propune o serie de reguli, de principii de “igienizare” şi de însănătoşire a relaţiei.
Să alegem să vorbim cu celălalt şi nu despre celălalt.
Să nu ne lăsăm definiţi de cei din jur.

Să conştientizăm permanent mesajele pe care noi le transmitem, indiferent că ele sunt verbale sau nonverbale.
Să avem curajul de a împărtăşi celorlalţi ceea ce trăim, facilitând astfel, accesul către emoţiile noastre şi, prin ricoşeu, către emoţiile celuilalt.

Să acceptam să trecem de la înfruntare la confruntare, de la reacţie la reacţie, de la opoziţie la apoziţie.
Să facilităm confruntarea prin confirmare, afirmare şi poziţionare.
Să înţelegem că emoţia este un limbaj al resentimentului.
Să renunţăm să căutăm cu orice preţ aprobarea celorlalţi, să îndrăznim să ne diferenţiem prin trăsăturile noastre unice.
Să facem diferenţa între obiectul discuţiei (despre ceea ce comunicăm) şi subiectul ei (persoana care comunică).

Toate aceste reguli, prezentate, desigur foarte succint, cât şi o altă întreagă serie de principii şi de instrumente de comunicare, “ecologică” compun o nouă gramatică relaţională, care odată învăţată, poate sta la baza rescrierii unei noi vieţi, mai luminoase, mai fericite, mai pline de armonie.

Procesul învăţării unei comunicări lipsite de toxicitate nu este un proces ce are loc peste noapte. Cere perseverenţă, curaj, motivaţie. Dar rezultatele sale sunt pe măsură. Îndrumam deci şi sfătuim pe oricine care are dificultăţi în sfera relaţiei cu sine sau cu cei din jur, să ia iniţiativa învăţării sau reînvăţării comunicării. Din fericire, această metodă de pedagogie relaţională este accesibilă acum in CLINICA ELIADE.

Clara Toma, consilier comunicare relationala

Sursa: https://www.facebook.com/ClinicaEliade/

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Coșul tău