Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Global Wellness Day Celebration

  /  Medicina Integrativa   /  Global Wellness Day Celebration
2018-06-08
Sanatatea si starea de bine launtric par a fi mult ravnitele tinte ale omului zilelor noastre. Sunt deziderate care au intrat in constiinta comuna ca niste lucruri normale. Avalansei de factori epuizanti – poluare, supra-activitate, trafic si altele ii opunem aceasta fantasma a salvarii personale… printr-un nou efort si o noua grija de a ne simti sanatosi si bine, de a ne acorda rasfatul” bine meritat si necesar”. Aceasta prioritate, cu vadite accente narcisice, a capatat un caracter absolut si chiar tiranic. Daca nu avem timp sau chef sa facem sport, sa mergem la sala, sa mancam sanatos,sa facem sauna si masaj ajungem sa ne simtim, inca o data, persecutati de grija ca riscam sa ne imbolnavim, sa ne simtim rau, sa traim mai putin. Poate ca nu toate aceste ganduri ajung la suprafata ca sa fie constientizate dar sistemul nostru psihic tot mai primeste o doza de presiune care va cauta o supapa.
Vom putea largi intelesul “ starii de bine” daca schimbam perspectiva. Prin simpla deplasare a atentiei de pe grija si confortul personal pe starea de bine, de fericire si de armonie a intregii umanitati, mintea, inima si intregul nostru corp vor primi toate acele ingrediente corespunzatoare implinirii bunei intentii de a participa la binele general : energie, emotie, sanatate, flexibilitate, inteligenta superioara (a inimii si a mintii).

Efortul de a-i uita pe ceilalti si a ne pune propriile problemele inaintea tuturor este epuizant si, in cele din urma, ne va conduce la izolare si suferinta. Firesc este sa avem constiinta legaturii noastre cu ceilalti oameni si cu tot ceea ce exista, sa ne sprijinim cu incredere pe aceasta legatura si sa o cultivam cu devotiune. Teoria cuantica cunoscuta ca “entanglement” afirma ca doua particule ce s-au ciocnit vreodata vor reactiona simultan si similar, , atunci cand una dintre ele va fi stimulate, indiferent de distanta dintre ele, fie ea si de milioane de ani lumina. Postulata si dovedita stiintific, acesta teorie pare a nu avea nici o legatura cu noi. Totusi, la momentul nasterii universului, marea explozie generatoare de constiinta, beatitudine si existenta (timp, spatiu, materie) a ciocnit toate particulele elementare, toate frecventele si toate posibilitatile si le-a expulzat in spatial care, si el, se forma odata cu ele. De atunci a inceput expansiunea si evolutia Universului si a tot ceea ce el poarta, inclusiv pe noi, oamenii.

Asadar, noi, oamenii ,suntem infratiti cu tot ce exista in acest Univers si, daca noi L-am uitat, El raspunde instantaneu si permanent fiecarei batai a inimii noastre, fara ca noi sa fim, macar o clipa, constienti de aceasta.

Starea de bine inseamna in primul rand Constiinta – acea constiinta inalta a apartenentei noastre la o ordine superioara datatoare de inspiratie si viziune dincolo de timp.

Primul pas catre aceasta stare-conditie este intreruperea lantului logico-discursiv intern, intoarcerea la simplitate si tacere. Tehnologiile moderne stimuleaza anumite frecvente cerebrale ce caracterizeaza starea de meditatie profunda. In acest fel parcursul nostru catre starea de bine poate fi sustinut darul stiintei.

 

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Coșul tău