lifting-gat

Ce este liftingul de gat?

De multe ori ni s-a întâmplat să spunem că ne dăm seama care este vârsta aproximativă a unei femei prin simpla analiză a aspectului gâtului. Iată de ce este foarte indicat ca atunci când pielea din această zonă și-a pierdut elasticitatea, atunci când apare acel aspect de gușă sau când zona devine extrem de ridată, să apelăm la ajutorul medicului estetician. Este important de stiut că liftingul gâtului poate fi făcut în același timp cu intervenția majoră de lifting al feței, însă acesta este unul dintre aspectele care se vor discuta în timpul consultației inițiale în cabinetul chirurgului estetician.

Care sunt indicatiile terapeutice si varsta optima la care poate fi facuta aceasta interventie chirurgicala?

Dacă ar fi să vorbim despre vârstă este lesne de înțeles că vorbim despre un termen variabil, însă, în mod normal orice pacient cu vârsta cuprinsă între 30 și 70 de ani care se confruntă cu următoarele probleme:

 • Bărbie dublă sau gușă.
 • Surplus de piele în jurul gâtului.
 • Riduri în zona gâtului.
 • Contur nedefinit între gât, linia maxilarului și bărbie.

Exista si cazuri ale unor pacienti cu varsta sub 30 de ani care au înregistrat o scădere drastică în greutate, care isi pot dori o astfel de interventie.

Ce implica liftingul de gat?</h2>

De la început trebuie să explicăm că liftingul de gât este termenul care sumarizează o gamă largă de intervenții care se pot realiza în această zonă. Se poate realiza îndepărtarea pielii în exces, îndepărtarea excesului de grăsime, reducerea aspectului ridurilor de la acest nivel prin injectarea botoxului sau refacerea musculaturii din zona gâtului.

Dacă ar fi să discutăm pe larg despre fiecare intervenție importantă care se poate face în acest registru, avem în vedere următoarele proceduri:

 • LIPOSUCTIA sau extragerea excesului de grăsime printr-o incizie mică executată sub bărbie. Dintr-un set de proceduri realizate la nivelul gâtului aceasta este prima, iar durata ei se întinde pe o oră.
 • SUBMENTOPLASTIA este o interventie recomandata pacientilor care prezinta surplus tegumentar și adipos moderat realizata prin efectuarea unei incizii sub bărbie. Mușchii se realiniază, țesutul adipos se extrage, iar țesuturile se întind pentru a obține acel aspect întinerit la care visăm cu toții.
 • RESTAURAREA MUSCHIULUI SUPERFICIAL AL GATULUI – din cauza înaintării în vârstă, mușchiul mimicii suferă o fisură care conduce la formarea unor benzi inestetice pe marginea lui. Cu ajutorul acestei intervenții, aceste benzi se elimină prin suturarea mușchilor scindați, prin întinderea și definirea maxilarului și, în unele cazuri, prin relaxarea mușchilor care sunt responsabili petru formarea acestor benzi.
 • CERVICOPLASTIA – interesează în special pacienții supraponderali, se efectuează împreună cu liftingul facial, liposucția sau implantul de bărbie. Cu ajutorul acestei intervenții se elimină pielea în exces printr-o serie de incizii care se efectueaza fie sub bărbie, fie după urechi.

Care va fi aspectul cicatricilor post intervenție?

Indiferent de indicația care duce la lifingul de gât cicatricile sunt minime și de cele mai multe ori perfect ascunse sub bărbie sau după urechi. Important de știut este faptul că pacientul trebuie să fie într-o stare de sănătate fizică și psihică absolut perfectă. În plus, pacientul trebuie să știe o serie de lucruri pe care trebuie să le respecte înainte de intervenție.

 • Nu trebuie să fie în perioada menstruației
 • Nu trebuie să fie prezentă o răceală sau vreo infecție
 • Trebuie evitată expunerea la soare înainte de intervenție
 • Nu trebuie administrată aspirină sau medicamente care au în compoziția lor aspirină cu cel puțin două săptămâni înainte de intervenția chirurgicală.
  Nu mancati si nu beti dupa miezul noptii dinaintea interventiei chirurgicale.

Care este perioada de recuperare post lifting de gat?

Perioada de recuperare este esențială atunci când vorbim despre rezultate optime obținute post intervenție, de aceea este foarte important să respectați instrucțiunile pe care le veți primi de la medicul chirurg. În altă ordine de idei este util de adaugat că perioada de recuperare sau perioada pe care trebuie să o petreceți departe de locul de muncă este de 10 – 14 zile în cazul acestei intervenții. Activitatea sportivă trebuie, de asemenea, sistată pe această perioadă. În plus, este foarte important să monitorizați temperatura corpului, iar la primul semn de febră să luați legătura cu medicul, la fel și dacă observați că zona respectivă supurează.

Ce riscuri implica interventia de lifting de gat?

Minore, însă important de știu că pot apărea:

 • Tumefiere și echimoze care pot dura câteva zile după operație
 • Senzație de amorțeală
 • Senzație de tensiune sau furnicături, arsuri sau întindere.

Anestezia este locala sau generala?

Nivelul de dificultate al liftingului de gat nu necesita o anestezie generala. Dar desigur ca ea poate fi efectuata, in cazul in care dvs. nu va simtit confortabil cu anestezia locala.

Care sunt efectele interventiei?

Pacientii care beneficiaza de lifting de gat prezinta schimbari vizibile a elasticitatii pielii. Echipa de medici de la Clinica Eliade are expertiza si experienta necesare pentru a efectua procedurile in deplina siguranta, cu scopul comun de a obtine un aspect frumos si natural.

Interventia este acoperita de CASMB?

In prezent, clinicile private din Romania nu au un acord semnat cu Casele de Asigurari de Sanatate. Acestea sunt doua entitati diferite ce nu functioneaza in acelasi cadru legal si fiscal.

Relaxeaza-te si stimuleaza-ti simturile cu

VOUCHERELE ELIADE

icon-car.pngFullscreen-Logo
 

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

  44.468681, 26.094064