Cum a aparut masajul terapeutic?

Homo sapiens foloseau ca tehnica de vindecare, actul terapeutic numit “arta mangaierii”. Ce a fost la inceput masajul? S-a nascut din gestul instinctiv de masare a unui loc dureros cu mana. Evolutia omului a dus totodata si la evolutia acestei tehnici si a “artei mangaierii”; putem spune ca in functie de cultura, religie, rang social, mangaierea ia diverse forme, denumiri si poate fi imbracata intr-un adevarat concept.

Avem aceeasi nevoie launtrica de iubire, o cerem constient, sau o tinem captiva in subconstient. Masajul reprezinta, printre altele, o forma de exprimare a iubirii prin mangaiere.

Preotii au fost primii practicanti profesionisti, masajul era inclus in anumite practici religioase, ritualuri de purificare si lecuire fizica, mentala si spirituala. Terapia in sine includea retete magice rostite ca si rugaciuni, iar masajul era doar un gest care insotea rugile respective, influentand starea celui afectat.

Homo philosophus in India a pus bazele unui concept care spune ca acest corp fizic al omului este “un instrument indispensabil al sufletului, barca ce-l poarta pana la celalalt tarm al oceanului vietii, fara de care eliberarea finala ar fi imposibila. Pentru aceasta corpul trebuie ingrijit si stapanit, iar printre mijloacele folosite este si masajul…”

Care sunt indicatiile masajului terapeutic?

 • Afectiuni ale aparatului locomotor – reumatismale, neurologice, posttraumatice, psihogene – afectiuni articulare, miozite, miofasciite, miogeloze, celulite, nevrite si polinevrite, retractii musculo-tendinoase, contracturi musculare, hipotrofii si atrofii musculare de diferite cauze.
 • Afectiuni ale aparatului cardiovascular – staze venoase si limfatice, cu edeme circulatorii periferice.
 • Afectiuni psihogene – forme de nevroza astenica, spasmofilii, distonii neurovegetative.
 • Afectiuni dismetabolice – obezitate, diabet, guta.
 • Geriatrie – tratament de intretinere si stimulare a musculaturii scheletice si a metabolismului diminuat, dupa explorari paraclinice.
 • Optimizarea formei sportive.
 • Sedentarism.
 • Profilaxie secundara.
 • Imbunatatirea consistentei, elasticitatii si mobilitatii pielii.
 • Cresterea supletii si ameliorarea circulatiei sangelui la nivelul tesutului subcutanat si conjunctiv.
 • Stimularea resorbtiei produsilor din jurul leziunilor cu refacerea mai rapida a tesuturilor respective si grabirea cicatrizarilor.
 • Imbunatatirea circulatiei sangelui, cu cresterea cantitatii de oxigen la nivelul tesuturilor si cu eliminarea mai rapida a deseurilor toxice provenite din activitatea muschilor.
 • Activarea circulatiei limfei din caile limfatice cu o resorbtie mai rapida a lichidelor interstitiale si a edemelor.

“A DOBANDI VINDECAREA ESTE MAI PRESUS DE ORICE IN STIINTA MEDICALA; MAI MULTE CAI, INSA DUCAND CATRE ACEASTA TINTA, TREBUIE S-O ALEGEM PE CEA MAI PUTIN VATAMATOARE”. HIPOCRATE

Clinica Eliade va ofera o abordare a intregului numit OM, prin Masajul Terapeutic. Fiecare nevoie va fi abordata diferit, cu tehnici complexe, totul fiind ales pentru a rezolva cat mai mult din problema de moment si a preveni aparitia altora. Tehnicile abordate pot fi multiple, terapeutul va apela la cunoasterea sa dobandita in ani de studiu si practica si va combina intr-o sedinta de Masaj Terapeutic exact metodele de recuperare de care este nevoie.

Alegeti Masajul Terapeutic, in scop preventiv sau curativ si lasati-va rasfatati in mainile terapeutilor Clinicii Eliade!

*Disclaimer – Rezultatele nu sunt garantate și pot diferi de la persoană la persoană

Relaxeaza-te si stimuleaza-ti simturile cu

VOUCHERELE ELIADE

icon-car.pngFullscreen-Logo
 

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

  44.468681, 26.094064