medicina-energetica

Ce este medicina energetica?

Medicina energetica este reprezentarea medicala a conceptului Einsteinian care a demonstrat ca materia este o forma de energie si ca toate fiintele umane constituie o succesiune de campuri complexe, aflate in echilibru dinamic fizic-emotional-mental-spiritual.

Albert Einstein a definit de timpuriu Conceptul de vibratie si faptul ca totul in viata si in mediul inconjurator, in intregul univers este vibratie, care afecteaza lucrurile si oamenii, chiar si la mare distanta- „Campul energetic este sufletul guvernator al particulei materiale”. Prin renumita ecuatie E = mc2 Einstein a dovedit ca energia si materia constituie expresia duala a aceleiasi substante universale, ceea ce a reprezentat doar pasul stiintifico-material al acestui adevar, pentru ca cele mai vechi civilizatii traiau, se exprimau, se tratau si se vindecau conform acestei legi existentiale.

Medicina energetica sau vibrationala exploreaza in profunzime „Anatomia Energetica” a corpului uman si se bazeaza pe ideea ca aranjamentul molecular al corpului fizic reprezinta o retea complexa de campuri energetice interconectate pe care le cunoastem sub denumirea de meridiane si canale energetice.

Medicina energetica studiaza echilibrul si dinamica energiei transmisa sau produsa de celule, tesuturi si organe. Sanatatea si boala incep la nivelul acestor structuri energetice, iar daca fluxul energetic isi pierde echilibrul datorita oricarei cauze, incep tulburarile energetice, apoi starea de boala si in cele din urma se instaleaza boala.

Energia noastra vitala se naste odata cu noi si omul o conserva sau o risipeste de-a lungul vietii prin intregul lui stil de viata fizic si mental, emotional si spiritual. Organismul uman este un univers alcatuit dintr-un camp electromagnetic care transmite si receptioneaza oscilatii magnetice. El emite diferite vibratii, fiecare celula, organ, tesut, avand propria sa frecventa de vibratie, iar acestea formeaza impreuna spectrul total vibratoriu al fiecarui individ.

Tiparele energetice ale corpului pot fi modificate de infectii, toxine, radiatii, metale grele, deseuri, boli si de asemenea de orice tip de trairi, emotii perturbatoare, atitudini, ganduri, tensiuni, stres… La actiunea diferitilor agenti patogeni cat si la imbolnavirea organismului din cauze interne sau externe, apar vibratii electromagnetice diferite de cele de sanatate, denumite vibratii patologice. Daca balanta armonica dintre oscilatiile fiziologice -armonice- si cele nearmonice -patologice- este rupta, apare un blocaj de informatie energetica care incepe sa produca reactii patologice.

In aceste cazuri, cand mecanismele de reglare proprii ale organismului nu sunt capabile sa se apere fata de vibratiile patologice, apar dezechilibre ale frecventelor de vibratie, care se reflecta in dezechilibrul ritmurilor proceselor fiziologice, fiind declansata starea de boala.

Astfel medicina energetica prin metoda numita -Biorezonanta- a gasit calea si solutia de inregistrare a frecventelor de vibratie armonice -specifice organismului sanatos si a frecventelor de vibratie patologice -specifice organismului bolnav. Terapia prin Biorezonanta este o terapie de corectare a functiilor corpului sub influenta diferitelor frecvente de vibratie ce au parametrii strict deteminati, raspunzand unei frecvente anume a spectrului undelor acustice.

Ideea principala de aplicare a rezonantei in medicina, este ca prin selectia corecta a frecventei armonice sa fie restabilit echilibrul intregului organism. Terapia se efectueaza cu ajutorul vibratiilor electromagnetice in diapazonul de 10-500000 Hz, specifice pacientului insusi, ce se preleveaza si se masoara la nivelul epidermei lui prin intermediul unor electrozi, ce se prelucreaza din patogen in armonic si se returneaza organismului.

Ceea ce est foarte important, este ca acest transfer se intampla la un nivel la care „corpul vorbeste” si transmite toate mesajele dizarmonice aparatului de testare. Deci nu exista factorul subiectiv sau mintea care sa distorsioneze informatia in tot acest proces, astfel incat corpul poate transmite liber tot ce se intampla in interiorul lui.

Prin aceasta legatura pacient-aparat (electrozi) se inregistreaza spectrele de frecventa ale vibratiilor patologice, se prelucreaza si se da pacientului remediul informational particularizat care contine frecventele de vibratie care armonizeaza mai departe intregul sistem. Spectrele de frecventa particulare necesare pacientului, pe care aparatul le depisteaza si le prelucreaza se inregistreaza pe diferite suporturi de informatie ca apa, granule homeopate, pentru a le utiliza in terapia ulterioara. In procesul terapeutic pacientul si aparatul formeaza un cuplu, un sistem inchis, un circuit inchis de reglare adaptiva ce permite organismului utilizarea propriilor resurse pentru a reveni la starea de homeostazie fiziologica.

Homeostazia (in limba greaca homois=aceeasi si stasis=stare) este procesul de reglare prin care organismul viu mentine diferite constante fiziologice ale mediului intern, altfel spus, capacitatea organismului si psihicului uman de a mentine o stare de bine, comfort, armonie. De aceea, pentru a obtine un nivel optim de sanatate trebuie sa schimbam modul de gandire privind boala, cu calm, perseverenta si o regandire a modului in care sa abordam starea de sanatate de acum inainte.

In definitiv, ne-a luat timp ca sa ne imbolnavim, e normal sa acceptam ca avem nevoie de timp pentru a ne insanatosi si o participare activa la acest proces, pentru ca vindecarea sta in tine si numai in tine, medicul sau terapeutul fiind doar partenerii tai pe acest drum.

Ce este medicina functionala?

Medicina functionala reprezinta o revolutie si o evolutie in practica medicala, este o cale spre medicina viitorului alaturi de medicina energetica, tinta fiind bunastarea pacientului in totalitatea lui.

Medicina functionala face tranzitia de la un sistem medical conventional bazat pe boala si un diagnostic care devine eticheta pacientului, la un sistem orientat spre pacient ca un intreg si nu ca un set izolat de simptome.

Daca tratam doar boala care este varful icebergului, nu putem avea un rezultat pe termen lung si urmeaza recaderi, fiind posibil prin supresarea unui simptom sa ne departam tot mai mult de adevarata problema.

De aceea cei mai multi oameni acuza probleme grave de sanatate pentru care testarile conventionale, biochimice, EKG… nu aduc raspunsuri.

Medicul sau practicianul de medicina functionala petrece un timp calitativ cu pacientul, ii asculta istoricul si ia in considerare interactiunile dintre genetica, individualitatea biochimica, activitatea metabolica si fiziologica responsabila de capacitatea individuala de adaptare la schimbare, stress, sau alte experiente. Mai departe analizeaza stilul de viata, planul intern de functionare al sistemul complex minte- corp- emotii- energie-spirit si cel extern privind alimentatia, stilul de viata, mediul, relatiile, nevoile, valorile, credintele, atitudinea…

In medicina functionala centrarea este pe pacient ca intreg, iar cel mai important aspect si scop este ca pacientul sa fie constient ca puterea vindecarii sta in el, medicul fiind doar un initiator si partener pe acest drum.

Focusarea este axata pe preventie sub toate aspectele ei, fiind folosite metode de testare si diagnosticare precoce. Se propun solutii naturale de tratament, programe de detoxifiere, de miscare si tehnici de management al stresului, modificarea stilului de viata, a alimentatiei si multe altele.

Stresul!

Viata omului modern este mai mult decat oricand plina de numeroase provocari, schimbari rapide si multa presiune, datorita carora organismul nostru fie ajunge sa se obisnuiasca, fie sa lupte, urmand oricum in cele din urma sa cedeze.
Am ajuns chiar sa consideram stresul o modalitate normala de existenta; cel mai adesea cand intrebam „ce faci?” primim aceleasi cateva triste raspunsuri-„sunt stresat!”, ” n-am timp” ,”ma lupt!”
Desi stresul in doze mici, numit si stres pozitiv este chiar necesar si stimulativ, cand ajungem sa ne traim viata intr-o continua stare de stres si solicitare psihica si fortam neintrerupt organismul catre limitele suportabilitatii, acest lucru nu ramane fara urmari.

CE ESTE STRESUL?

Stresul reprezinta reactia normala a psihicului la evenimente si situatii.

Stresul pozitiv este cel care ne protejeaza, ne face sa ramanem concentrati, ne da energie, bucurie pentru a actiona si a ne indeplini sarcinile.
Insa in momentul in care starea de stres este continua si devine un stil de viata si asta pentru o lunga perioada de timp, sanatatea noastra este serios pusa in pericol si semnele incep sa se manifeste. Astfel apar: pierderea puterii de concentrare, pierderea memoriei, lipsa eficientei, nervozitate, iritabilitate, agitatie, lipsa rabdarii, insomnie, lipsa sau exagerarea apetitului alimentar, lipsa apetitului sexual, nevoia si dorinta de izolare…

MOTIVE DE STRES

Ne-am obisnuit sa credem ca numai evenimentele negative sau care ne tin sub presiune – stresul financiar, in relatii, in viata de cuplu, la locul de munca, boala – ne dau bataie de cap. Uitam insa cate resurse de energie, timp, concentrare, implicare consumam cu evenimentele fericite din viata noastra – casatorie, botez si multe altele.

NIVELUL DE ADAPTABILITATE LA STRES

Este o masura individuala si tine de cum am fost crescuti, educati, cum suntem construiti, cum gandim, ce atitudine avem, cat suntem de hraniti, odihniti sau relaxati, cat timp petrecem in natura, cata miscare facem, cat ne inconjuram de persoane si situatii care ne fac placere, cat timp acordam activitatilor preferate…

CORPUL RASPUNDE DIFERIT LA STRESS

Corpul nostru sufera multiple transformari fiziologice ale sistemelor nervos si circulator, hormonal si somatizam diferit, dar cu siguranta organismul in intregul lui este afectat in perioadele de stres prelungite. In aceste perioade corpul este inundat de adrenalina si cortizol ceea ce ne afecteaza ritmul cardiac, rata fluxului de sange si a PH-ul lui, astfel eliberandu-se acizi grasi care duc la cresterea cortizolului si ceea ce este cel mai grav este reprezentat de afectarea profunda pana la nivel celular.
Apar o multime de tipuri de boli si somatizari ca dureri de stomac, gastrite, ulcere, insomnii, depresie, ne este afectata pielea si intregul aspect, la care se adauga factorii socio- familiali, care devin foarte greu de gestionat in aceste circumstante.

DE ACEEA SOLUTIA ESTE SA MEDITAM SERIOS ASUPRA STILULUI NOSTRU DE VIATA SI A ALEGERILOR PE CARE LE FACEM PENTRU O VIATA DE CALITATE TRAITA IN BUCURIE, ARMONIE SI ECHILIBRU!

De aceea a aparut nevoia de medical spa…

*Disclaimer – Rezultatele nu sunt garantate și pot diferi de la persoană la persoană

Relaxeaza-te si stimuleaza-ti simturile cu

VOUCHERELE ELIADE

icon-car.pngFullscreen-Logo
 

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

  44.468681, 26.094064