Ce este Rehab Performer?

Pilates Rehab Reformer, in mod indreptatit, este probabil cel mai renumit echipament din gama Pilates. Acest echipament, chiar de la prima vedere creaza o impresie foarte puternica iar daca este folosit, transformarea pe care o aduce in corp este si mai puternica.

In Occident, Rehab Reformer-ului este familiar unui mare numar de oameni iar la nivel mondial, numarul celor care il abordeaza este in crestere accelerata. Multe alte milioane de oameni au experimentat beneficiile exprimate prin sporirea fortei, supletii si agilitatii, pe care acest aparat le asigura.

Cum se utilizeaza?

Aparatul Rehab Reformer permite abordarea unei mari diversitati de exercitii pentru intindere, forta, flexibilitate si echilibru. Majoritatea exercitiilor Pilates practicate cu ajutorul acestui aparat implica trageri, impingeri sau mentinerea in pozitie fixa a platformei, opunand rezistenta fortei arcurilor.

Una dintre calitatile de exceptie ale aparatului este versatilitatea. Exercitiile pot fi practicate din pozitia intins la orizontala, din sezut, din pozitia in picioare, pot fi trase benzile elastice, pot fi facute exercitii de impingere cu picioarele, de ridicare pe suportul pentru talpi sau pe opritoarele de umeri, pot fi utilizate accesorii suplimentare, se poate lucra din pozitia culcat pe spate sau pe burta, pe laterale si se pot face foarte multe combinatii. Altfel spus, doar cu ajutorul acestui aparat elegant, pot fi lucrate diferite parti ale corpului si poate fi influentata in multe moduri dinamica acestuia

Cu toate acestea, putini stiu ca Rehab Reformer-ul se utilizeaza tot mai mult intr-un alt domeniu- cel al refacerii in urma leziunilor.

Problema: dezechilibrele musculare

Multe traumatisme se datoreaza dezechilibrelor musculare. Exista multe cauze ale acestor dezechilibre: postura vicioasa, modul in care mergem, in care ne aplecam, ne asezam, ne intindem la orizontala sau modul in care facem exercitiile fizice, in esenta- modul in care ne miscam. Cei mai multi oameni, intr-un fel sau altul, se misca incorect si aceasta determina o solicitare excesiva a unor muschi si o slabire a altora, ceea ce conduce la un dezechilibru.

In cazul spatelui, de exemplu, modul in care ne miscam poate determina aparitia unor tensiuni prea mari la nivelul coloanei, simultan cu slabirea musculaturii la acest nivel . Acest lucru creaza un dezechilibru, ceea ce inseamna ca organismul devine mult mai vulnerabil intinderilor sau rupturilor musculare, afectarii sistemului ligamentar sau chiar unor situatii mai grave.

Pilates Rehab Reformer promoveaza antrenarea unei musculatura echilibrate si armonioase la nivelul intregului corp prin intarirea“miezului” sau “core”. Aceasta parte centrala – “miezul”, reprezinta musculatura abdominala profunda, simultan cu musculature paravertebrala, in special cea lombara. Pilates pune, totodata, accent pe alinierea dintre coloana vertebrala si zona pelviana, aliniere care are un rol fundamental in reglarea modului in care ne miscam, astfel incat sa ne miscam cat mai echilibrat si sa evitam sa ne provocam traumatisme.

 

 

OSTEOPATIA SI REHAB REFORMER-UL : O FORMA FLEXIBILA DE REFACERE

Este foarte important sa vizitezi un osteopat, nu doar pentru tratament, dar mai ales pentru preventie.Insa in momentul in care pacientul termina sedinta de tratament si imediat foloseste Reformer-ul, rezultatele sunt net superioare. Avantajul major este dat de faptul ca in urma tratamentului osteopat, corpul este aliniat din punct de vedere biomecanic, este dat un “restart” intregului sistem iar utilizarea imediata a Reformer-ului va stimula ca organismul sa porneasca “la drum” intr_o maniera simetrica.

Un alt mare avantaj care merita mentionat este acela ca utilizarea Rehab Reformer-ului face ca, prin performarea exercitiilor, corpul sa fie scos de sub incidenta gravitatiei.

Totusi, o alta cauza a eficientei sale consta in faptul ca asigura un grad net superior de flexibilitate in comparatie cu cele mai multe dintre metodele conventionale ale terapiilor fizice. Explicatia este ca exercitiile performate pe Reformer pot fi adaptate pentru fiecare persoana, ceea ce le face extrem de eficiente. Se poate face o gradare, de la exercitii de baza pana la exercitii avansate, in functie de nevoia de progres a pacientului sau de severitatea leziunii.

Pe de alta parte, in cadrul fizioterapiei conventionale, pacientilor li se recomanda seturi de exercitii care, adesea, pot fi dificil de suportat. Cauza este reprezentata de aparitia unui nivel ridicat de durere sau de incapacitatea de a intelege care trebuie sa fie pozitia corecta a corpului pentru obtinerea rezultatelor maxime, adica tocmai ceea ce Pilates Reformer-ul ii invata pe pacienti. In plus, prin intermediul Pilates clientii devin raspunzatori de propria lor refacere. Nu este ca si cum s-ar duce la un terapeut, s-ar intinde pe patul de masaj si l-ar lasa pe terapeut sa faca toata munca. Dimpotriva, pe Reformer pacientul invata cum se pozitioneaza corpul lor in spatiu si cum sa identifice suita optima de miscari. Toti acesti factori contribuie la o experienta de miscare pozitiva

Doar Rehab Performer?

Este adevarat ca Reformer-ul poate fi folosit si independent si exista clase de pilates reformer in acest sens, insa eficienta este maximizata doar in conditiile aliniamentului postural anterior.Cu siguranta ca rezultate foarte bune exista si atunci cand este utilizat independent, insa doar cine a consultat anterior un osteopat poate sa faca diferenta.

Care sunt beneficiile utilizarii Rehab Performer-ului?

Aparatul Reformer ofera toate beneficiile metodei Pilates, inclusiv cresterea fortei la nivel general,, a flexibilitatii, a coordonarii si a echilibrului. Toate acestea conduc, la randul lor, la o imbunatatire a vietii de zi cu zi, reflectata printr-o postura corporala mai buna, miscari mai gratioase si eficiente si, pentru cei mai multi pacienti, reducerea semnificativa a durerilor datorate unor dezechilibre fizice, precum durerile de spate. Muschii “miezului”- centrul de forta fundamental in conceptia Pilates- sunt esentiali in construirea puterii la nivelul intregului organism. Accentul pus pe dezvoltarea musculaturii “miez” se reflecta in linia corporala definita prin abdomenul plat, spatele puternic, musculatura fesiera tonificata, coapse puternice

Aparatul este suficient de lung pentru a permite o amplitudine maxima a miscarilor, un sprijin de exceptie pentru cresterea flexibilitatii simultan cu sporirea fortei. Este ca o invitatie la a va intinde corpul atat cat doriti de mult si oferind, totodata, copului acel antrenament care sa sustina aceasta intindere.

Tragerile si impingerile cu ajutorul bratelor sau picioarelor intr-un efort care depaseste rezistenta arcurilor, platformei si a propriei greutati reprezinta un mod de cladire a fortei corporale. Aceste exercitii asigura angajarea unui effort sufficient si unei diversitati a miscarilor care conduca la intarirea sistemului osos. Exista o caracteristica speciala pe care o ofera aparatul: contractiile musculare excentrice. Aceasta inseamna ca un muschi se alungeste pentru a face fata unei forte. Reglajele aparatului Reformer pentru contractile excentrice reprezinta una dintre solutiile prin care va puteti cladi muschi alungiti, puternici si fara volum mare. Aceasta este o caracteristica a metodei Pilates.

Instabilitatea relativa a platformei culisante cu diferite reglaje ale rezistentei arcurilor pune practicantul in fata unei nevoi de gasire a stabilitatii, ceea ce determina intarirea musculaturii”miez” si sustine echilibrul corporal. De exemplu, prin plasarea unei portiuni mai mici a corpului pe platforma, exercitiile Pilates pe Reformer devin mai dificile. Aceasta inseamna ca o parte mai mare a masei corporale trebuie sa fie sustinuta de pacient si, prin urmare, atat corpul cat si aparatul trebuie sa fie controlate cu atat mai mult de catre musculatura centrala. Paradoxal, atunci cand resorturile sunt reglate mai lax, unele exercitii sunt mai dificile pentru musculatura centrala deoarece aceasta trebuie sa lucreze mai intens pentru a controla si stabiliza miscarea. Cu cat musculatura centrala este mai puternica, cu atat echilibrul general al corpului, linia posturala si starea generala de bine a pacientului sunt ameliorate.

Va invitam sa testati beneficiile Rehab Reformer-ului, mai ales pe acei pentru care acest dispozitiv reprezinta un element de noutate, cu sugestia ca pentru a va bucura de rezultate trebuie sa consultati anterior un osteopat sau un posturolog.

*Disclaimer – Rezultatele nu sunt garantate și pot diferi de la persoană la persoană

Relaxeaza-te si stimuleaza-ti simturile cu

VOUCHERELE ELIADE

icon-car.pngFullscreen-Logo
 

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

  44.468681, 26.094064