SCENAR – O TERAPIE DE BIO-FEEDBACK – O TEHNOLOGIE REVOLUTIONARA DE ECHILIBRARE ENERGETICA SI ELIMINARE INSTANTANEE A DURERII

Terapia Scenar a fost elaborata in anii ’80 de un grup de medici si oameni de stiinta rusi, insufletiti de dorinta de a gasi un remediu „universal” problemelor de sanatate cu care se confrunta personalul misiunilor spatiale. Destinatia initiala exclusiva a acestei inventii de exceptie a fost mult largita in decursul anilor trecand din sfera aplicatiilor militare in domeniul civil. Actualmente, terapia este folosita frecvent in spitalele din Rusia, de personalul medical si nemedical din Europa, America, Australia, iar in Germania este introdusa in programa de invatamant a medicilor.

Ce este Terapia Scenar?

Scenar este acronimul pentru Self Controlled Energo Neuro Adaptive Regulation. Terapia Scenar se contureaza ca o noua ramura a medicinei moderne, fiind o solutie holistica, neinvaziva de reglare a proceselor adaptive ale organismului. Este o terapie de bio-feedback ce foloseste un dispozitiv electronic cu ajutorul caruia se actioneaza asupra unor puncte relevante de la nivelul pielii, pe baza unor protocoale de operare care tin cont de traseele si plexurile nervoase si energetice. Transmite un semnal electromagnetic care este identic cu semnalul nervos.

Actiunea exercitata la nivelul acestor puncte se rasfrange concomitent asupra sistemului nervos central si organelor vizate, sub forma unor impulsuri electrice modulate instantaneu gratie softului inclus in aparat, se realizeaza un dialog constructiv intre organism si dispozitiv, pe parcursul caruia sistemul nervos este sustinut sa-si gaseasca singur calea spre echilibrare si sa isi insuseasca un mod nou de depasire a obstacolelor date de patologii, dintre cele mai diverse.

Concomitent, terapia are un efect analgezic puternic si imediat datorat stimularii fibrelor nervoase C, care incep sa secrete cascade neuropeptide, susbtante din categoria endorfinelor, substante proprii organismului care reduc durerea.

Cum functioneaza Terapia de bio-feeback – SCENAR?

Prin intermediul sistemului nervos, inca din stadiul timpuriu al embriogenezei, din ectoderm, care este un strat de celule in embrion, s-au format in paralel sistemul nervos si pielea. Fiecare ramura a sistemului nervos este conectata la un organ intern. Aceste conexiuni permit sistemului nervos sa joace un rol important in reglarea activitatii si starii organelor interne. Astfel, exista o stransa legatura intre piele si organele interne. Terapia SCENAR a fost construita exact pe aceasta baza, ca sistem terapeutic noninvaziv.

Pe baza principiilor enuntate anterior s-a dovedit ca este posibila reglarea starii organelor interne prin intermediul pielii care are o legatura directa cu organele interne. Astfel este posibila tratarea unor procese patologice. Concomitent cu aceasta are loc si reglarea hormonala.

Eliberarea neuropeptidelor, sub influenta dispozitivului aplicat pe piele, se desfasoara atat pe timpul tratamentului cat si dupa tratament. Farmacia interna a organismului este, astfel, descatusata prin efectul in cascada a secretiei celulelor nervoase. Respectivul mecanism influenteaza toate procesele patologice si contribuie la mentinerea pacientului intr-o stare de relaxare pe parcursul vindecarii.

Un alt efect important al terapiei SCENAR este reeducarea favorabila a reactiilor adaptative ale organismului. Acestea sunt reactii unice, nespecifice organismului fata de orice stimul care influenteaza starea de sanatate a organismului. Atunci cand reactiile adaptative sunt antrenate corespunzator, organismul se poate vindeca singur si devine mai apt sa previna dezvoltarea unei game diverse de boli.

Dispozitivele Ritmscenar masoara rezistenta electrica a pielii si produc impulsuri neuronale similare. Pe durata acestei operari rezistenta pielii se modifica, iar dipozitivele produc noi impulsuri , diferite fata de precedentele . Acest proces continua pana cand rezistenta pielii inceteaza sa se mai modifice, conform principiilor bio-feedbackului. Protocoalele de lucru permit o metodologie directa si eficienta de diagnostic si tratament ceea ce inseamna ca se stabileste un echilibru. Tehnologia face posibila reglarea raspunsurilor organismului pe baza reeducarii lor cu ajutorul unor impulsuri electrice similare celor neuronale, utilizand un ciclu de control prin bio-feedback.

Terapia SCENAR este o modalitate de tratament care imbunatateste semnificativ capacitatile de vindecare ale organismului in mod natural. O mare diversitate de probleme de sanatate poate fi rezolvata partial sau complet cu ajutorul terapiei SCENAR

Ce efecte produce?

Efectul principal este de refacere a homeostaziei organismului. Aceasta inseamna ca organismul este ajutat sa isi gaseasca echilibrul pe multiple planuri si, in final, propria vindecare, prin utilizarea cu maxima eficienta a potentialului propriu, din perspectiva substantei, energiei si informatiei. Inca de la prima sedinta apar efecte de profunda relaxare si echilibrare, declansatoare ale proceselor de vindecare si regenerare. Foarte intens si imediat este efectul analgezic, antiedematos, antiinflamator si de scadere a febrei. Procesele de vindecare sunt accelerate in medie cu 70%. La nivel celular, prin repolarizarea membranei, sunt dinamizate procesele de detoxifiere si de nutritie celulara.

Care sunt indicatiile?

Afectiuni acute si cronice la nivelul sistemului respirator, digestiv, muscular, osos, endocrin, sanguin, limfatic, cardiac si circulator, disfunctii la nivelul aparatului genital si reproducator, afectiuni ORL, ale pielii, dintilor si organelor interne; reglare generala a metabolismului.

Dureri date de diverse etiologii, traumatisme, probleme articulare, nevralgii, migrene, arsuri, degeraturi, edeme, inflamatii, perioade de recuperare, afectiuni specifice medicinei sportive, stari alergice; dezechilibre energetice cu simptomatologie diversa, pentru toate varstele; prevenirea aparitiei unor afectiuni prin corectarea timpurie a tiparelor energetice si functionale ineficiente; tonifierea si rejuvenarea tesutului epitelial si muscular; detoxifiere la nivel celular si la nivelul intregului organism.

Care sunt contraindicatiile?

 • Nu exista efecte adverse, ci doar o posibila inrosire locala la nivelul pielii.
 • Nu se recomanda folosirea terapiei SCENAR in urmatoarele cazuri:
 • Existenta unui pacemaker sau orice alt stimulator electric in corp
 • Afectiuni psihice grave
 • Epilepsie ( cu exceptia crizei epileptice cand se poate interveni pentru iesirea din criza )
 • Stare de alcoolemie
 • Fibrilatii cardiace
 • Momenul menstruatiei ( si o perioada de 3-5 zile premergatoare acesteia)
 • Implanturi metalice sau transplanturi mai recente de 6 luni ( se poate lucra pe alte zone de influenta)
 • Tromboza ( se poate lucra pe alte zone daca exista o localizare precisa a trombilor)
 • Dureri abdominale care nu au o cauza clara (efectului analgezic poate face durerea sa dispara, insa o afectiune de peritonita, de exemplu isi poate urma cursul intr-un mod ascuns, se recomanda o diagnosticare cu dispozitivul pentru localizarea problemei si a gravitatii acesteia)

Ce masuri de precautie pot lua?

 • In timpul sarcinii nu se lucreaza pe zona abdominala
 • Pacienti cu formatiuni oncologice – nu se lucreaza direct pe acestea
 • Pacienti care iau antibiotice – eficienta terapiei poate fi diminuata

*Disclaimer – Rezultatele nu sunt garantate și pot diferi de la persoană la persoană

Relaxeaza-te si stimuleaza-ti simturile cu

VOUCHERELE ELIADE

icon-car.pngFullscreen-Logo
 

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

  44.468681, 26.094064