scleroterapia

Ce este Scleroterapia?

Dilatatiile venoase sunt, fara doar si poate, afectiuni extrem de neplacute, si ne referim la disconfortul produs de aspectul inestetic al acestor vase sau vene.

Inainte de a discuta despre scleroterapie, terapia care rezolva problema venelor bolnave, va invitam sa lamurim problema venelor varicoase versus cea a venelor in forma de paianjen.

“Venele varicoase sunt acele vene mari, tumefiate, vene cu un traiect sinuos, vene vizibile. Pe de alta parte, venele in forma de paianjen sunt vase foarte subtiri, de culoare rosie, purpurie sau albastruie care au, de asemenea, acelasi traseu sinuos”, explica medicii Clinicii Eliade.

Cum tratam eficient aceasta problema de sanatate?

Scleroterapia este, fara indoiala, cea mai sigura si eficienta terapie. Ca si protocol de tratament, cu ajutorul unui ac foarte fin, medicul injecteaza o solutie, de obicei salina ,direct in zona afectata. Reactia imediata se traduce in efectul de coagulare a sangelui de la nivelul venei. In plan secund sau ca efect al acestei prime interventii, zona tratata se transforma intr-un tesut cicatricial, ulterior intervenind si efectul de sclezorare a venei. Important de mentionat este ca numarul de vene injectate intr-o singura sedinta variaza si este determinat de marimea si localizarea acestora.

In ce consta recuperarea post tratament?

Post tratament, pacientul isi poate relua activitatile zilnice, este sfatuit sa mearga foarte mult pe jos si va purta un tip de ciorapi medicinali, ciorapi de sustinere care vin sa comprime vasele tratate. Recomandarile cu totul si cu totul speciale ar fi ca in primele 48 de ore sa se va evite apa calda si expunerea la soare.

Ca si rezultate -caci acestea sunt, nu-i asa, cele care ne intereseaza cel mai mult- din experienta, medicii ne spun ca venele in forma de paianjen raspund la tratament in trei pana la sase saptamani, in timp ce venele mari, in trei pana la patru luni. Ca si evolutie pe termen lung, se stie ca venele care au fost tratate nu mai apar insa, tratamentul nu reduce sansele de aparitia a altor vene la acelasi nivel.

Ce efecte adverse si complicatii pot aparea?

Daca ne referim la complicatii, destul de rare, insa nu imposibile, s-au inregistrat inflamatii la nivelul regiunii inghinale, tumefierea brusca a membrului inferior sau ulceratii in locul in care s-a intervenit. Toate aceste situatii necesita informarea imediata a medicului.

Pot aparea efect adverse precum o usoara alergie a pacientului la agentul sclerozat folosit la injectare, de aceea este importata consultatia dinaintea procedurii unde, pacientul este obligat sa-I informeze pe medic despre eventuale antecedente medicale.

De asemenea, mai pot aparea senzatii de mancarime care persista cateva ore dupa procedura sau reactii inflamatorii la nivelul la care s-a facut interventia iar echimozele pot persista cateva zile.

Ce riscuri implica Scleroterapia?

Medicul estetician trebuie sa fie informat cu privire la orice afectiune anterioara. Medicii cu experienta ai Clinicii Eliade fac toate eforturile pentru a preveni orice fel de riscuri si sunt antrenati pentru a oferi servicii de urgenta.

Care sunt efectele interventiei?

Echipa de medici de la Clinica Eliade are expertiza si experienta necesare pentru a efectua procedurile in deplina siguranta, cu scopul comun de a obtine un aspect frumos si natural.

Interventia este acoperita de CASMB?

In prezent, clinicile private din Romania nu au un acord semnat cu Casele de Asigurari de Sanatate. Acestea sunt doua entitati diferite ce nu functioneaza in acelasi cadru legal si fiscal.

*Disclaimer – Rezultatele nu sunt garantate și pot diferi de la persoană la persoană

Relaxeaza-te si stimuleaza-ti simturile cu

VOUCHERELE ELIADE

icon-car.pngFullscreen-Logo
 

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

  44.468681, 26.094064