scleroterapia

Dilatatiile venoase sunt, fara doar si poate, afectiuni extrem de neplacute, si ne referim la disconfortul produs de aspectul inestetic al acestor vase sau vene.
Inainte de a discuta despre scleroterapie, terapia care rezolva problema venelor bolnave, va invitam sa lamurim problema venelor varicoase versus cea a venelor in forma de paianjen.
“Venele varicoase sunt acele vene mari, tumefiate, vene cu un traiect sinuos, vene vizibile. Pe de alta parte, venele in forma de paianjen sunt vase foarte subtiri, de culoare rosie, purpurie sau albastruie care au, de asemenea, acelasi traseu sinuos”, explica medicii Clinicii Eliade.

Cum tratam eficient aceasta problema de sanatate ?

Scleroterapia este, fara indoiala, cea mai sigura si eficienta terapie. Ca si protocol de tratament, cu ajutorul unui ac foarte fin, medicul injecteaza o solutie, de obicei salina ,direct in zona afectata. Reactia imediata se traduce in efectul de coagulare a sangelui de la nivelul venei. In plan secund sau ca efect al acestei prime interventii, zona tratata se transforma intr-un tesut cicatricial, ulterior intervenind si efectul de sclezorare a venei. Important de mentionat este ca numarul de vene injectate intr-o singura sedinta variaza si este determinat de marimea si localizarea acestora.

Recuperare post tratament si rezultate

Post tratament , pacientul isi poate relua activitatile zilnice, este sfatuit sa mearga foarte mult pe jos si va purta un tip de ciorapi medicinali, ciorapi de sustinere care vin sa comprime vasele tratate. Recomandarile cu totul si cu totul speciale ar fi ca in primele 48 de ore sa se va evite apa calda si expunerea la soare.
Ca si rezultate -caci acestea sunt, nu-i asa, cele care ne intereseaza cel mai mult- din experienta, medicii ne spun ca venele in forma de paianjen raspund la tratament in trei pana la sase saptamani, in timp ce venele mari, in trei pana la patru luni. Ca si evolutie pe termen lung, se stie ca venele care au fost tratate nu mai apar insa, tratamentul nu reduce sansele de aparitia a altor vene la acelasi nivel.

Efecte adverse si complicatii

Daca ne referim la complicatii, destul de rare, insa nu imposibile, s-au inregistrat inflamatii la nivelul regiunii inghinale, tumefierea brusca a membrului inferior sau ulceratii in locul in care s-a intervenit. Toate aceste situatii necesita informarea imediata a medicului.
Pot aparea efect adverse precum o usoara alergie a pacientului la agentul sclerozat folosit la injectare, de aceea este importata consultatia dinaintea procedurii unde, pacientul este obligat sa-I informeze pe medic despre eventuale antecedente medicale.
De asemenea, mai pot aparea senzatii de mancarime care persista cateva ore dupa procedura sau reactii inflamatorii la nivelul la care s-a facut interventia iar echimozele pot persista cateva zile.

Relaxeaza-te si stimuleaza-ti simturile cu

VOUCHERELE ELIADE

icon-car.pngFullscreen-Logo
 

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

  44.468681, 26.094064