Ce este Terapia Craniosacrala?

Terapia craniosacrala (TCS) este o terapie in care terapeutul foloseste o atingere usoara, are o lunga istorie de dezvoltare, prin viata si activitatea lui AT Still, WG Sutherland si John E Upledeger. Este o metoda blanda care, prin plasarea mainilor evalueaza si imbunatateste functia sistemului craniosacral. Este o terapie care imbunatateste abilitatile proprii de vindecare ale organismului.

In esenta, TCS implica manipulari blande ale terapeutului care testează blocajele si “asculta” calitatea ritmului craniosacral, pe care organismul il regleaza si mentine pentru a ne alimenta si hrani delicatele tesuturi nervoase.

TCS elimina blocajele din tesuturile fasciale ale corpului. Acestea sunt straturile tesuturilor moi, care au continuitate de-a lungul intregului corp si invaluie fiecare organ, muschi si os, pana la celule individuale. Mainile se apropie ca un fascicul de lumina, TCS se armonizeaza cu fortele hidraulice naturale si miscari ale corpului, incurajand si imbunatatind capacitatile de vindecare naturale inerente ale corpului. Aceasta eliberare blanda a tensiunilor cronice din organism poate duce la schimbari majore beneficie atat fizice, cat si emoționale.

Corpul se vindeca si se reface singur atunci cand sistemul parasimpatic este dominant, adica atunci cand suntem cel mai relaxati sau cand dormim. Sistemul nervos simpatic, cunoscut sub numele de sistem “Lupta sau fugi” este afectat de stilul modern de viata, iar acest lucru poate duce la stres nejustificat. In cel mai rau caz poate fi o conditie debilitanta cronica, asa cum stim cu totii.

Pentru ce este recomandata Terapia Craniosacrala?

  • Muschi si sistemul osos: tesut cicatricial – leziuni vechi / intervenții chirurgicale; dureri cronice de gat si dureri de spate; dureri la sold si membrele inferioare, in legatura cu nervul sciatic; dureri cervicale in urma accidentelor rutiere / traume nerezolvate; traume sau leziuni – acute sau cronice; curbura coloanei vertebrale (cifoza, scolioza); dureri musculare; umar anchilozat / dureros; leziuni sportive; leziuni repetitive / luxatii; probleme postoperatorii; leziuni vechi.
  • Sistemul digestiv: constipație; diaree; sindromul de colon iritabil; intoleranta alimentara, sensibilitati.
  • Sistemul neurologic: probleme legate de autism; ADD; ADHD; paralizie cerebrala; MS – Scleroza multipla; AVC.
  • Comportament / stari: fobii; crize de isterie; trac; agresivitate; frici; anxietate; depresii; diverse probleme emotionale.
  • Infectii: cronice sau acute; infectii ale sinusurilor; infectii respiratorii; infectii ale urechii; infectii ale tractului urinar.
  • Sistemul urinar: imunitare redusa / boli legate de imunitate; oboseala cronica; alergii.
  • Sistemul hormonal: dezechilibre hormonale; infertilitate; menopauza; menstruație.
  • Dificultati de invatare: dificultati de invatare, de exemplu, dislexie; dificultati de vorbire; condiții de dezvoltare.
  • Gura / maxilar: probleme ale articulatiei temporo-mandibulare; tulburari ale maxilarului; nervul trigemen; inclestare; scrasnitul din dinti (bruxism); tensiune; reducerea efectelor negative dupa extractiile dentare (edem, durere), recuperare mai rapida; ajutor in timpul (sau dupa) purtarea aparatului dentar.
  • Sugari: copii aflati in dificultate; colici; constipatie; probleme de somn; dentitie; conditii de dezvoltare; nasteri traumatice / dificile.

ELIBERAREA SOMATO-EMOTIONALA

Eliberarea somato-emotionala se bazeaza pe ideea de „memorie a tesutului”. Nu doar creierul nostru are o memorie ci si celulele noastre care formeaza tesuturile si organele. La acest nivel se pot inmagazina traume si emotii negative; tesutul/organul inregistreaza ca un aparat de filmat, intregul eveniment, cu detalii, stari dar si pozitia capului din momentul producerii traumei. Apoi, aceasta inregistrare va continua sa se repete. Multe astfel de traume/emotii negative raman stocate inca din copilarie, afectand viata ca adult.

Terapia craniosacrala nu necesita nici un echipament, doar atingerea blanda a mainilor si intentia clara a terapeutului. Toti pot beneficia de avantajele sale, de la copii la centenari (si nu numai).

Terapia craniosacrala este utila atat ca metoda de tratare primara sau ca parte a unui program de tratament combinat cu alte tehnici traditionale sau complementare. Marea majoritate a situatiilor sunt sigure si pot fi tratate folosind terapia craniosacrala.

In concluzie, scopul TCS este de a asista si sprijini organismul, pe masura ce se vindeca singur si de a-i optimiza nivelul functional.

*Disclaimer – Rezultatele nu sunt garantate și pot diferi de la persoană la persoană

Relaxeaza-te si stimuleaza-ti simturile cu

VOUCHERELE ELIADE

icon-car.pngFullscreen-Logo
 

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

  44.468681, 26.094064