toxina-botulinica

Ce este toxina botulinica?

Toxina botulinica este substanta folosita de medicii esteticieni pentru reducerea ridurilor, in special din partea superioara a fetei.

Tehnic vorbind, toxina botulinica este o neurotoxina de natura proteica, o exotoxina de origine bacteriana, care acționeaza la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi de la creier la mușchi. Toxina este produsa de Clostridium botulinum. In prezent, diluat, este folosit ca relaxant muscular. Medicina estetica face din toxina botulinica o adevarata “vedeta”. Injectarea ei produce reducerea ridurilor sau a transpiratiei excesive.

Cum actioneaza toxina botulinica?

Acetilcolina, substanta care transmite mesajul de la nerv la muschi ca sa se contracte, este cea asupra careia actioneaza toxina botulinica.

“Principalul factor prin care actioneaza aceasta este inhibarea transmiterii impulsului nervos asupra musculaturii din regiunea injectata, prin denervarea chimica, producand pareza temporara a grupurilor musculare interesate”, explica specialistii din cadrul Clinicii Eliade.

Ce se intampla, de fapt?

Grupurile de muschi injectati cu toxina botulinica isi pierd capacitatea de contractie, ceea ce presupune o relaxare completa a zonei, iar tegumentul care acopera muschii se intinde, eliminand astfel ridurile si cutele.

Sigur, acestea sunt efectele imediate, principale, insa, in plan second, intervine vasodilatatia locala care produse o oxigenare bogata a tegumentului, ceea ce va determina o luminozitate evidenta a zonei. Toxina botulinica determina un efect de intinerire de 5-10 ani.

Care sunt zonele care se califica a fi tratate cu toxina botulinica?

Toxina botulinica trateaza cu succes ridurile de pe frunte, ridurile vertical dintre sprancene si ridurile care apar in coltul ochilor. Important de mentionat ca acest tratament este total lipsit de riscuri, este un tratament simplu, nechirurgical care elimina, asadar, ridurile de pe frunte si gat, precum si cele din coltul ochiului ale persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani.

Efectul tratamentului se instaleaza in a 2-14 zi de la injectare si dureaza, in medie, circa 3-6 luni.

Care sunt riscurile si efectele adverse?

In afara de usoara durere cauzata de injectarea zonei, nu exista alt gen de riscuri atunci cand vorbim despre tratamentele cu toxina botulinica. Sigur, nu luam in calcul erorile generate de exagerare cum ar fi: expresie inghetata, frunte cazuta, pleoapa cazuta, sprancene ridicate exagerat, asimetria fetei care, insa sunt excluse in cazul tratamentelor efectuate in cadrul Clinicii Eliade. Aici cantitatea injectata este determinata de medic, singurul care poate decide cand suficient este suficient si mult este prea mult.

Anestezia este locala sau generala?

Nivelul de dificultate al injectiilor cu toxina botulinica nu necesita o anestezie generala. Dar desigur ca ea poate fi efectuata, in cazul in care dvs. nu va simtit confortabil cu anestezia locala.

Care sunt efectele interventiei?

Pacientii care beneficiaza de tratamente cu toxina botulinica prezinta schimbari vizibile ale ridurilor si liniilor nedorite. Echipa de medici de la Clinica Eliade are expertiza si experienta necesare pentru a efectua procedurile in deplina siguranta, cu scopul comun de a obtine un aspect frumos si natural.

Interventia este acoperita de CASMB?

In prezent, clinicile private din Romania nu au un acord semnat cu Casele de Asigurari de Sanatate. Acestea sunt doua entitati diferite ce nu functioneaza in acelasi cadru legal si fiscal

*Disclaimer – Rezultatele nu sunt garantate și pot diferi de la persoană la persoană

Relaxeaza-te si stimuleaza-ti simturile cu

VOUCHERELE ELIADE

icon-car.pngFullscreen-Logo
 

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

  44.468681, 26.094064